Primul mare oraș din țară în care USR-PLUS anunță că nu va colabora cu PNL: Primarul e pesedist

FOTO: Cosette Chichirău/Facebook
FOTO: Cosette Chichirău/Facebook

Liderul USR Iași, Cosette Chichirău, care a candidat la primărie împotriva lui Mihai Chirica, a anunțat că nu va exista în consiliul local o colaborare cu PNL, după alegerile de duminică.

Chichirău a spus că o alianță cu „pesedistul Mihai Chirica este exclusă” și amintește că primarul Iașiului, reales duminică, este un fost social-democrat care a trecut în PNL.

„O alianță cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă! Votăm proiectele bune pentru ieșeni, indiferent de cine sunt propuse, dar nu girăm afacerile ilegale patronate de mafia care îl susține.

Dacă jurnaliștii de la Digi24 m-ar fi sunat, ar fi aflat de la mine că declarațiile celor doi sunt o tentativă jalnică de manipulare. USR PLUS a intrat în Consiliul Local și în Consiliul Județean ca să blocheze tunurile mafiei pe care cei doi o protejează.

Nu ca să le fie complici. În Iași, USR PLUS este în opoziție față de sistemul transpartinic patronat de Alexe și Chirica”, a scris Cosette Chichirau pe Facebook, marți seară.

Mihai Chirica trebuie să gestioneze o situație complicată în Consiliul Local, acolo unde nu poate avea majoritate decât dacă va fi o colaborare cu PSD.

Cei doi lideri ai PNL Iaşi şi, de-acum, şi ai judeţului, au invitat la negocieri liderii alianţei USR-PLUS şi ai PMP, pentru stabilirea majorităţilor în cele două consilii – Local şi Judeţean. „Orice colaborare cu PSD, fie că vorbim de Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Iaşi sau toate celelalte UAT-uri din judeţ, este exclusă”, a anunţat Costel Alexe, potrivit Ziarul de Iași.

După alegerile de duminică, Mihai Chirica a obținut 42% din voturi, iar Cosette Chichirău a luat 30%.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.