Primul județ din România care se declară ”liber de COVID-19”

Rezultate BAC 2016 Arad (Wikimedia Commons)
Arad (Wikimedia Commons)

În timp ce situația epidemiologică la nivel național rămâne stabilă, un județ din România a reușit să rămână fără niciun caz activ.

Mai mult, în județul Arad n-a mai fost înregistrat niciun caz nou de infecție cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni. Ultimii bolnavi internați în spitalele din județ au fost, de asemenea, declarați vindecați și externați.

„Vestea bună este că Aradul a devenit judeţ liber de COVID-19. Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi. Nu aş vrea să fac afirmaţii pripite, hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm că la nivelul ţării noastre această pandemie s-a extins în mai multe judeţe, dar aş vrea să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale, al specialiştilor şi cetăţenilor, care prin comportamentul foarte responsabil au condus la această performanţă”, a spus președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta a adăugat că este foarte importantă menținerea sub control a epidemiei în județ, mai ales că prin Arad se desfășoară mare parte din traficul rutier către Occident din România.

De la începutul epidemiei din România, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. În judeţ au fost efectuate peste 16.000 de teste pentru noul coronavirus. Peste o mie de medici s-au implicat în combaterea efectelor epidemiei de coronavirus.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a anunțat recent că a oprit colaborarea cu 75 de cadre medicale pe care le angajase în timpul stării de urgență, pentru tratarea pacienților confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus.

Chiar și așa, Aradul nu este nici pe departe județul din România cel mai puțin afectat de coronavirus. În Vâlcea au fost depistate până acum doar 53 de cazuri, în timp ce în Satu Mare au fost confirmate doar 77 de teste pozitive.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.