Primul caz de coronavirus în București. Se închid școlile?

bucurești
Foto: Pexels / pixabay.com

Apariția primului caz de infecție cu coronavirus în București a provocat multă neliniște în cel mai mare oraș al României.

Un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors de la Roma, din Italia, este primul caz confirmat de coronavirus din Capitală.

Numărul total al persoanelor contaminate în România a ajuns la 13, după ce ieri au fost confirmate 4 astfel de situații – cele mai multe într-o singură zi de la apariția virusului în țara noastră.

COVID-19 nu a provocat niciun deces în România.

Bucureșteanul cu coronavirus a stat în izolare la domiciliu, împreună cu familia.

”În afara de cele trei persoane, cu care a spus clar că s-a întâlnit, nu ştim alte persoane cu care să fi fost în contact”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la Realitatea TV.

Edilul-șef al Bucureștiului a mai spus că ia în calcul și închiderea școlilor.

”Dacă e cazul ca Inspectoratul (n.r. – Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) să anunţe, să se suspendă cursurile, vom anunţa si vom respecta. Noi ne supunem tuturor deciziilor Comitetului Naţional de Criză. Nu primarul e cel care închide un oraş sau suspendă cursurile, fără să se consulte cu autorităţile naţionale”, a adăugat Gabriela Firea pentru sursa citată.

Cazul gălățeanului cu coronavirus care a mers cu microbuzul

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Galați, testat pozitiv la coronavirus, s-a deplasat cu un microbuz de la București spre orașul de domiciliu.

Autoritățile îi caută acum pe ceilalți pasageri cu care ar fi intrat în contact bătrânul, în data de 29 februarie.

Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab.