Primul autotest pentru COVID-19 aprobat în România

Autotest COVID-19. Foto: Unsplash

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a aprobat pentru uz personal un autotest antigen COVID-19.

Testele produse de DDS Diagnostic sunt neinvazive și se pot face fără supraveghere medicală. Testele au o acuratețe foarte ridicată, de peste 98%.

Mai mult, procedura de testare este foarte simplă. Un tampon se introduce 2-3 centimetri în nas, fără să provoace neplăceri fizice.

Autotestele ar putea crește mult numărul persoanelor testate zilnic pentru COVID-19, iar specialiștii spun că metoda este foarte utilă în efortul de limitare a infectărilor cu coronavirus.

Acestea ar putea fi folosite și în sistemul de educație, elevii putând fi testați în număr foarte mare. De asemenea, creatorii autotestului spun că un alt domeniu care ar putea avea mult de câștigat de pe urma utilizării testelor pentru uz personal este cel al turismului.

Testele produse de DDS Diagnostic sunt deja disponibile în magazinele online, dar și în farmacii.

În România au fost diagnosticate până acum peste un milion de cazuri de infectare cu COVID-19, iar numărul deceselor provocate de virus este de peste 28.000.

Cele mai frecvente simptome ale bolii sunt febra, tusea seacă și oboseala. De asemenea, infectarea cu COVID-19 poate provoca dureri ale capului, ale mușchilor și ale gâtului, dar și diaree, pierderea gustului sau a mirosului și iritații la nivelul pielii.