Primele probe ale Bacalaureatului vor fi decalate

Contestații BAC 2018. FOTO: tookapic/Pixabay.com
BAC 2020-21 FOTO: tookapic/Pixabay.com

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că probele de competențe la examenul de bacalaureat 2023, care ar fi trebuit să înceapă luni, vor fi susținute în perioada 14 – 23 iunie, din cauza grevei profesorilor, declanșată pe 22 mai.

Ligia Deca a făcut aceste declarații la finalul ședinței de guvern, ea anunțând adoptarea memorandumului, care „va garanta că noua grilă de salarizare în educație va porni de la salariul mediu brut pe economie pentru un profesor debutant”.

„Pentru clasele a VIII-a și a XII-a perioada de înscriere la Bacalaureat și la Evaluare Națională și de încheiere a mediilor se prelungește până în 13 iunie (perioada fusese deja prelungită până vineri, 10 iunie).

Probele de competențe la bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. Pentru probele scrise nu se decalează calendarul nici pentru bacalaureat și nici pentru Evaluarea Națională.

Cred că orice mișcare de protest se oprește odată cu satisfacerea revendicărilor”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu două note la o disciplină, a anunțat, tot joi, Ministerul Educației, precizând că a fost trimis, spre publicare în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului educației nr. 4.430/2023 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4.183/2022).

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.