Primele imagini din spațiu cu astronauții NASA aflați în capsula SpaceX

Astronauții de la bordul capsulei Crew Dragon, lansată aseară de SpaceX și NASA, au făcut o scurtă prezentare de la bord pentru cei de acasă.

Cei doi astronauți NASA, Bob Behnken și Doug Hurley, vor ajunge în seara aceasta, în jurul orei 17:30 (ora României), la Stația Spațială Internațională.

Imediat după lansare, cei doi astronauți s-au schimbat din costumele spațiale și s-au pregătit pentru călătoria de 19 ore la bordul capsulei Crew Dragon, însă pe care ei au botezat-o Endeavor.

„Bine ați venit la bordul Endeavour, vehiculul care se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională”, i-a întâmpinat Behnken pe privitorii de acasă, cărora le-au prezentat un dinozaur de jucărie pe care l-au denumit Tremor și îi va însoți în călătoria lor.

Înainte de a încheia turul, acesta a îndreptat camera înspre una din ferestrele capsulei, încercând să ofere o priveliște cu coasta Newfoundland și Oceanul Atlantic.

„Și vreau să le mulțumesc tuturor care ne-au dat această oportunitate și au muncit atât de mult pentru a face posibilă această zi. Astea fiind spuse, vă urez o noapte bună din partea capsulei Endeavor. Noapte bună tuturor celor de la NASA și SpaceX și Statelor Unite și felicitări echipelor care ne-au adus în orbită. Abia așteptăm să îi vedem pe Chris Cassidy și colegii săi ruși la bordul Stației Spațiale Internaționale”, a încheiat astronautul Behnken.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.