Primarul orașului Iași a „depostat” mai multe mesaje: „Liga 1 promovează Gheboasă”

Mihai Chirica
Mihai Chirica

Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, s-a arătat foarte supărat pe cei care conduc Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), după ce echipa Poli Iași a luat bătaie acasă de la Universitatea Craiova, scor 1-4.

Chirica, prezent la stadion, a fost deranjat că fotbalistul lui Poli Iași, Alin Roman, a fost eliminat de arbitrul meciului, după ce a primit al doilea galben, în urma unui fault.

După meci, Chirica a postat trei mesaje pe Facebook în care aduce critici LPF. La scurt timp, pe aceeași rețea social, primarul Iașului a anuțat că a „depostat” mesajele (n.r. le-a șters, cuvântul „depostat” nu există în limba română).

Iată mesajele pe care primarul Chirica le-a șters:

„Chiar nu merită să faci fotbal în Liga 1. Este o pierdere de timp şi resurse. Ruşine! De astăzi nu mai vorbesc de Liga 1, aştept ziua în care hoţia nesimţită va lăsa sportul din România sa performeze. Până atunci mă voi ocupa de sportul pentru copii! Din nou, să vă fie ruşine celor care vă ocupaţi de Liga profesionistă din România!”

„Copii de 7 şi 8 ani strigă ‘Hoţule, hoţule!’ Bănui că veniseră să vadă o competiţie sportivă, nu o jăcmăneală de drumul mare! Îmi este ruşine pentru trauma prin care trec aceşti copii. Dacă acesta este fotbalul de liga 1 în România, dacă asta organizează această ligă şi dacă credeţi ca eu mai stau cu voi la masă, vă înşelaţi! Sport pentru copii!”

„Se pare că liga 1 promovează Gheboasă! Bănui ca acolo ne vreţi copiii! Vom căuta alte sporturi!”

Cum și-a motivat „depostarea” Mihai Chirica:

„Am depostat pentru că eu nu vorbesc despre etnie, ci despre rolul sportului în educarea copiilor noștri. Mai avem multe, prea multe de făcut, ca să avem iarăși performanță”

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.