Primarul din Caracal a fost pictat ca un Brâncoveanu, alături de familie

FOTO: Vintilă Mihăescu - pictor
FOTO: Vintilă Mihăescu - pictor

Primarul Caracalului, Ion Doldurea, fiii săi și soția apar pictați într-un tablou ce redă dinastia domnilorilor feudali ai familiei Basarabilor, potrivit adevarul.ro. Tabloul se află în Casa Doldurea, despre care actualul primar declară că, după ce a renovat-o, mulți spuneau că ar fi „o minune a Caracalului”.

Tabloul lung de 2,5 metri se află în Casa Doldurea din Caracal (Olt), o clădiră încărcată de istorie, amplasată chiar lângă Poliția Municipiului Caracal.

Construită în 1881, casa a aparținut senatorului de Romanați, Teodor Bancu, iar în 1902 a fost vândută statului. Până în 1980, clădirea a aparținut Spitalului din Caracal. 

„După Revoluție, din partea foștilor proprietari, cineva din familia Bancu a revendicat-o, a obținut-o și, la un an și ceva, a vândut-o unui profesor din București, Pristavu, care a făcut o Școală de Asistente – „Biosfera”. A funcționat 12 ani.

Clădirea se degrada din ce în ce mai mult. Dumnealui a avut o tentativă să înceapă reparațiile, dar când a văzut costurile destul de mari, a încercat să scape de ea, vânzând-o către Dolchimex, în 2009.

În 2011, am început reparațiile la Casa Bancu, azi Casa Doldurea”, povestea în 2017 actualul primar din Caracal pentru o publicație locală.

Pictura a fost realizată în 2016 de Vintilă Mihăescu, un artist care s-a născut în Caracal. Tabloul se numește „Romanați – 520 de ani” și este pictat în ulei pe o pânză de 2,5 metri.

În tablou, membrii familiei sunt reprezentați ca niște veritabili Basarabi și Brâncoveni. Doldurea – tatăl ocupă locul unchiului lui Brâncoveanu, spun specialiștii., iar cei doi fii și soția au fost așezați alături de Neagoe Basarab.

Conform apropiaților familiei, pentru această pictură, actualul primar din Caracal a scos din buzunar peste 650.000.000 lei, bani vechi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.