Primarul care s-a filmat umilindu-și fetița ar putea rămâne fără mandat

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Prefectul de Bistrița-Năsăud a semnat, miercuri, ordinul prin care a încetat de drept mandatul primarului orașului-stațiune Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, ca urmare a condamnării acestui la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz de prelevare a probelor biologice, potrivit unui comunicat de presă trimis de Instituția Prefectului.

„A fost constatată încetarea de drept a mandatului de primar al oraşului Sângeorz-Băi al domnului Ogâgău Traian.

Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului.

Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei. Viceprimarul va prelua atribuţiile primarului oraşului Sângeorz-Băi”, se arată în comunicat.

Judecătoria Năsăud urmează să decidă dacă îl va valida sau nu în funcția de primar pentru următorul mandat, având în vedere că a fost reales în 27 septembrie.

Primarul din Sângeorz-Băi a fost condamnat în luna iulie, de Judecătoria Năsăud, la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de doi ani, pentru că a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice.

Traian Ogâgău, primarul liberal din Sângeorz Băi, care și-a umilit fetița punând-o dezbrăcată, în genunchi, cu fața la perete, este considerat un personaj politic excentric.

Potrivit presei locale, Ogâgău este poreclit ”Van Damme”, pentru că este un fan al actorului belgian de filme de acțiune.

La câteva luni de la preluarea mandatului de primar, Traian Ogâgău, era descris drept cel mai excentric primar din Bistriţa-Năsăud. Odată instalat la primărie, acesta a cumpărat cu 15.000 de euro un birou lucrat manual care a aparţinut Elenei Ceauşescu, nota Adevărul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.