Primarul care deszăpezește singur drumurile din comună ca să facă economii la buget | VIDEO

dinu birtoc
Foto: Dinu Birtoc (Facebook)

Primarul comunei Călineşti Oaş din judeţul Satu Mare, Dinu Birtoc, deszăpezeşte drumurile din comună cu utilajele administraţiei locale pentru a face economii la buget, relatează Radio Cluj.

De exemplu, marți el s-a trezit la ora 4:00 ca să deszăpezească drumurile, iar de la 8:00 a mers la primărie.

Birtoc deţine permis pentru categoriile B,C, şi E, astfel că poate conduce autospeciale de deszăpezire, prevăzute cu sărăriţă şi lamă. În total, el deszăpezește 45 de kilometri de drumuri.

Primarul nu vrea să apeleze la serviciile unei firme. El estimează că în acest fel face o economie de cel puţin 150.000 de lei pe an.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.