Primăria unde certificatul verde e obligatoriu. În plus, cei testați trebuie să demonstreze că vaccinul le e contraindicat

tulcea coronavirus
Foto: Pagina de Facebook Primăria Tulcea

În Primăria din Tulcea, dar și în alte sediile altor structuri care țin de această primărie, pot intra de ieri numai persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală sau cele care prezintă un test antigen rapid negativ nu mai vechi de 48 de ore, însoțit de o adeverință medicală care să ateste că vaccinul împotriva SARS-CoV-2 este contraindicat pentru persoana în cauză.

Concret, începând cu data de 15 octombrie, accesul în sediul Primăriei Municipiului Tulcea și în celelalte sedii ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Tulcea, precum și în sediile structurilor și serviciilor publice ale Municipiului Tulcea, este permis numai persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:

1. Sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

2. Prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, însoțit de o adeverință medicală care să ateste că vaccinul împotriva SARS-CoV-2 este contraindicat pentru persoana în cauză;

3. Se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.

Măsura li se aplică atât cetățenilor care au treabă la primărie, cât și angajaților instituției.

Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că a luat această decizie pentru că în municipiu rata incidenței crește foarte rapid, în timp ce procentul celor vaccinați este de doar 30%: „Astăzi suntem la 9,43. Eu nu sunt doar primarul care trebuie să facă străzi și alte elemente de infrastructură, ci trebuie, sunt obligat să am grijă și de starea sănătății locuitorilor. Am folosit mijloacele legale pentru a proteja pe de o parte locuitorii, și nu numai pe ei, ci și angajații care sunt obligați să servească cetățeanul cu toate facilitățile publice. Angajații nevaccinați au posibilitatea de a face telemuncă. Li s-a oferit această posibilitate, de a munci la domiciliu.”

„Această măsură trebuie să fie aplicată nu doar de primărie, ci de toată structura publică a statului. De la centru, de la puterea statului, primăriile, biserica, presa, toate trebuie să facă un efort comun, pentru că eu cred că lupta asta nu s-a pierdut, și că prin vaccinare ajungem la imunitate. Suntem aproape de dezastru”, a mai spus el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.