Primar PSD, protest pentru autostrăzi: „Vom porni sirenele!”

FOTO: Facebook/Daniel Horciu
FOTO: Facebook/Daniel Horciu

Daniel Horciu, primarul PSD al comunei Săvinești, din Neamț, a anunțat că va protesta pe 15 martie, la ora 15:00, alături de antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Primarul a anunțat că în instituția pe care o conduce nu se va lucra vinerea viitoare, timp de un sfert de o oră, potrivit publicației locale Vestea.net.

„Pentru susținerea construcției de autostrăzi în Moldova pe data de 15 martie, 15 minute, la primăria comunei Săvinești NU se va lucra și în plus vom porni sirenele comunei chiar dacă voi fi amendat”, a scris primarul pe Facebook.

Un tânăr antreprenor din Suceava a construit, în mod simbolic, primul metru de autostradă din Moldova. Ștefan Mandachi a luat atitudine după ce a constatat că autoritățile nu-și dau interesul pentru a construi o autostradă care să lege Moldova cu restul țării.

Primul metru de autostradă din Moldova este construit între Putna și Voroneț, pe un teren al tânărului afacerist și a costat 4.500 de euro. A fost realizat în șapte ore cu o echipă de 17 muncitori.

„Din `89, în accidente au murit peste 60.000 de oameni, cam cât populaţia oraşului Alba-Iulia. Oare câţi ar fi supravieţuit dacă aveam autostrăzi? Ajung în Fălticeni. Nimic. Roman, Bacău. Nimic. Focşani? Zero. Buzău. Nimic. Bun venit în Bucureşti! Nimic, dar nu mă dau bătut. Mă întorc pe partea cealaltă. Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani. Nimic. M-am întors viu la Suceava. Am condus 1000 de km în mai mult de 16 ore”, spune în videoclip omul de afaceri Ştefan Mandachi.

Metrul de autostradă ar urma să fie inaugurat pe 15 martie, la ora 15:00. De asemenea, de la aceeași oră, timp de 15 minute, va suspenda activitatea în toate afacerile sale. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA, care au în total 850 de angajați și cifră anuală de afaceri de 27,6 milioane euro.

După această inițiativă, mai multe companii, dar și asociații ale transportatorilor au anunțat că se vor alătura protestului și își vor întrerupe activitatea pe 15 martie timp de un sfert de oră.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.