Prima țară din UE care se pregătește să înceapă vaccinarea anti-coronavirus înainte de sfârșitul anului

FOTO: whitesession/Pixabay.com
FOTO: whitesession/Pixabay.com

Germania face pregătiri pentru a începe o campanie de vaccinare împotriva coronavirusului înainte de sfârșitul anului, potrivit cotidianului Bild. Potrivit jurnaliștilor germani, ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, urmează să înființeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura corespunzătoare și a cerut celor 16 landuri să indice, până pe 10 noiembrie, locuri dispobibile.

Jens Spahn a fost confirmat el însuși cu coronavirus miercuri și a transmis, într-o videoconferință, că firma germană BioNTech se apropie de a primi aprobarea pentru vaccinul său, potrivit declarațiilor unor participanți la întâlnirea online, citați de Bild.

BioNTech lucrează la un vaccin alături de Pfizer Inc. Germania a acordat, luna trecută, fonduri echivalente cu 745 de milioane de dolari firmelor de biotehnologie BioNTech și CureVac pentru ca acestea să-și accelereze capacitatea de a produce vaccinuri împotriva coronavirus.

Săptămâna aceasta, Pfizer și BioNTech au anunțat că au început în Japonia teste clinice din fazele combinate I și II pentru vaccinul lor.

Potrivit The Wall Street Journal, grupul american Pfizer a pus la punct detaliile logistice pentru a distribui pe tot globul miliarde de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, folosind cutii frigorifice, avioane de tip cargo și flote de camioane.

De exemplu, în localitatea Kalamazoo din statul Michigan, pe un teren de dimensiunile unui stadion de fotbal a fost construit un depozit de 350 de frigidere mari, aici urmând să ajungă milioane de doze de vaccinuri împotriva coronaviriusului, înainte ca acestea să fie livrate pe tot mapamondul.

FOTO: whitesession/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.