Prima țară din lume care revine la stare de urgență din cauza coronavirusului

FOTO: rliessum/Pixabay.com
FOTO: rliessum/Pixabay.com

Autoritățile din Israel au decis să revină la stare de lockdown, după ce au fost raportate 4.000 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi. Potrivit Corriere della Sera, se va reveni la starea de urgență chiar în ajunul Anului Nou Evreiesc.

Israelienii vor petrece Noul An Evreiesc Roș Hașana, vinerea viitoarea, în închidere totală. Începând pentru două săptămâni, de pe 18 septembrie, se vor opri toate activitățile comerciale neesențiale, restaurantele vor face doar livrări la domiciliu, școlile se închid, iar deplasările pe o distanță mai mare de 500 de metri de casă sunt interzise.

Guvernul a dorit, inițial, să carantineze doar orașele cu număr mare de bolnavi, însă acestea erau în mare parte locuite de ultraordocoși sau de arabi, iar comunitățile s-au opus.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat un nou bilanț zilnic record de cazuri noi, numărul de infecții cu coronavirus crescând cu 307.930 de sâmbătă până duminică. În aceste 24 de ore, numărul deceselor a crescut cu 5.537, bilanțul fiind mult mai mic decât recordul de 12.430 de decese înregistrat pe 17 aprilie.

Bilanțul persoanelor declarate vindecate a depășit 21 de milioane, potrivit Worldometers. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 29,2 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 este de 928.000.

În România, datele de ieri arătau că numărul victimelor epidemiei de coronavirus din România a crescut cu 36, până la 4.163. În spitalele din România sunt internate 7.052 de persoane cu COVID-19, dintre care 465 la ATI.

Potrivit datelor oficiale, 37.409 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 5 persoane. De asemenea, 10.835 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.780 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Până în acest moment 43.025 de pacienți au fost declarați vindecați și 11.283 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

FOTO: rliessum/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.