Prima țară din lume care decretează vaccinarea obligatorie anti-Covid de la vârsta de 5 ani

FOTO: spencerbdavis1/Pixabay.com
FOTO: spencerbdavis1/Pixabay.com

Ministrul Sănătății din Ecuador a anunțat că vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie pentru toți cei care au peste 5 ani. Este o premieră mondială pentru această grupă de vârstă, potrivit Digi24.ro.

Până în prezent, 69% din cei 17,7 milioane de ecuadorieni s-au vaccinat complet. Aproximativ 900.000 de persoane au primit a treia doză de rapel.

Până acum, doar câteva țări au făcut vaccinarea obligatorie pentru adulți. Este vorba de țări în care există regimuri autoritare, precum Tadjikistan și Turkmenistan. De asemenea, în Indonezia a devenit vaccinarea obligatorie din februarie 2021, însă doar 35% dintre indonezieni sunt vaccinați.

Și în statul federal Micronezia, din Oceanul Pacific este vaccinarea obligatorie din iulie, însă doar pentru cei care au peste 18 ani.

În Europa, Austria este prima ţară din UE care doreşte să impună vaccinarea tuturor adulţilor săi. Măsura, anunţată în noiembrie, va intra în vigoare la începutul lui februarie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.