Prima reacție a NATO după ce în România s-ar fi găsit resturile unei drone rusești

FOTO: nato.int
FOTO: nato.int

Purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a declarat, făcând referire la bucățile dintr-o dronă rusească descoperite în România, că Alianța monitorizează îndeaproape situația și că e în contact apropiat cu România.

„Autoritățile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropiere de granița cu Ucraina. Autoritățile române investighează incidentul.

România a informat aliații NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliații și-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a mai spus purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White.

El a mai adăugat că, începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO și-a sporit semnificativ prezența în regiunea Mării Negre.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”, a conchis Dylan White.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.