Prima reacție a lui David Popovici după ce a ratat podiumul la Campionatul Mondial de Înot

Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman / Facebook

David Popovici a explicat ce s-a întâmplat în finala de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka, din Japonia, unde a ratat podiumul.

Înotătorul român a declarat că pe final nu a mai putut să mențină ritmul bun din prima parte a cursei.

Sportivul român s-a clasat pe locul 4, deși se calificase în finală cu cel mai bun timp.

„Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat. Dar sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost superbune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a spus Popovici imediat după finală, citat de „Gazeta Sporturilor”.

Deși a condus permanent și a întors primul de fiecare dată, înotătorul român a fost depășit de alți 3 sportivi în ultimele secunde ale cursei. El a încheiat cursa în 1:44:90.

Învingător a fost britanicul Matthew Richards, cu timpul 1:44:30.

În 2022, sportivul român a câștigat aurul la această probă atât la Campionatele Mondiale de Înot la Budapesta, cât și la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.