Prima persoană din lume care primește vaccinul Pfizer într-un program de imunizare în masă

Vaccinarea a început deja în Marea Britanie. Sursa: Captură YouTube The Telegraph

Margaret Keenan din Marea Britanie, o bunică ce împlinește 91 de ani săptămâna viitoare, a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul anti-COVID de la Pfizer într-un program de imunizare în masă, relatează BBC.

Margaret Keenan a declarat că este „cel mai frumos cadou” pe care îl putea primi de ziua ei.

Ea a fost vaccinată la Spitalul Universitar din Coventry.

„Mă simt privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19. Este cel frumos cadou pe care mi-l puteam dori deoarece acest lucru înseamnă că pot în sfârșit să petrec ceva timp cu familia și cu prietenii anul viitor, după ce am fost singură cea mai mare parte a acestui an”, a spus ea.

„Sfatul meu pentru orice persoană căreia îi este oferit vaccinul este să îl facă. Dacă eu pot să îl fac la 90 de ani, atunci și tu poți să îl faci”, a adăugat ea.

Aproximativ 800.000 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech vor fi administrate în Marea Britanie în următoarele săptămâni.

Până la sfârșitul lunii decembrie Marea Britanie se așteaptă să primească alte 4 milioane de doze.

Centrele de vaccinare din Regatul Unit vor vaccina inițial persoanele peste 80 de ani, precum și o parte din personalul medical. Scopul este acela de a-i proteja inițial pe cei mai vulnerabili.

Matt Hancock, secretarul pentru Sănătate din Marea Britanie, a numit ziua de marți, 7 decembrie, „Ziua-V”, și a spus că acest act simplu de vaccinare este „un tribut adus cercetării științifice, ingeniozității umane și eforturilor depuse de numeroase persoane”.

„Ziua de astăzi marchează începutul luptei împotriva acestui inamic comun, coronavirusul”, a mai declarat el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.