Prima fermă de lalele olandeze din România s-a deschis publicului. Au înflorit 1,5 milioane de lalele

câmp lalele dâmbovița
Foto: Izabela Marina Cremene / Facebook

În localitatea Pătroaia-Deal din județul Dâmbovița, la 85 de kilometri distanță de București, a fost deschisă publicului prima fermă de lalele olandeze din România, anunță publicația locală „Observatorul prahovean”.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce e interesant și frumos în România.

Ferma de lalele se află în satul Pătroaia-Deal din comuna Crângurile, județul Dâmbovița. În total, pe terenul de 3 hectare au înflorit 1,5 milioane de lalele din peste 600 de specii, potrivit „Gazeta Dâmboviței”.

Expoziția de flori este organizată de Blooms Experience și poate fi vizitată în perioada 6 aprilie – 12 mai, între orele 9:00 – 18:00.

Potrivit publicației „Cronica Găeștiului”, prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Copiii sub 7 ani intră gratuit.

Vizitatorii pot culege lalele dintr-o anumită zonă a plantației, prețul fiind de 1,5 lei pentru o lalea simplă și 3 lei pentru una dublă.

Ferma are și o mică grădină zoologică, precum și o zonă de cocktail unde în weekend sunt concerte la pian.

Ne găsești și pe Threads.

@gazeta.dambovitei Unde este amplasată plantația puteți citi în Gazeta Dâmboviței.ro #lalele #videoviral #fypシ #tiktokdambovita #foryou #5pasidebine ♬ sunet original – Gazeta Dâmboviței
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.