Prima femeie aleasă în conducerea Hamas a fost ucisă într-un atac israelian

Jamila al-Shanti hamas
Jamila al-Shanti. Foto: historica.fandom.com/wiki

Jamila al-Shanti, prima femeie aleasă în biroul politic Hamas, a fost ucisă într-un atac israelian, relatează publicația timesofisrael.com.

Presa afiliată Hamas din Fâșia Gaza a anunțat că Jamila al-Shanti, văduva cofondatorului Hamas Abdel Aziz al-Rantisi, și totodată prima femeie aleasă în biroul politic al grupării teroriste, a fost ucisă într-un atac aerian israelian.

Nu au fost oferite detalii despre locația atacului. Se știe că acesta a avut loc în zori.

În anul 2021, Al-Shanti a devenit prima femeie aleasă în biroul politic al Hamas, cel mai înalt organism decizional al grupării teroriste.

Hamas Abdel Aziz al-Rantisi a fost ucis în anul 2004 de un atac aerian israelian în timpul celei de-a doua Intifade.

Cea de-a doua Intifadă, cunoscută și drept Intifada Al Aqsa, a fost cea de-a doua revoltă arabă palestiniană contra Israelului produsă după Războiul de Șase Zile din iunie 1967.

Prima Intifadă a avut loc între anii 1987 și 1993, iar Intifada Al Aqsa a fost o perioadă de violențe palestiniene și represalii israeliene, care au început la sfârșitul lui septembrie 2000 și s-au încheiat februarie 2005, potrivit Wikipedia.org.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.