Prima declarație a uneia dintre victimele lui Vlad Pascu: „A întors foarte repede mașina și s-a întors în Vamă”

vlad pascu

Una dintre victimele accidentului din 2 Mai produs de Vlad Pascu, tânărul în vârstă de 19 ani care s-a urcat drogat la volan și a omorât 2 studenți, a povestit pentru postul de televiziune Digi 24 ce s-a întâmplat.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

„Totul a fost foarte brusc. Știu doar că voiam să ajungem cu toții acasă sănătoși și deodată m-am trezit pe jos, neștiind ce se întâmplă. Era întuneric, era liniște, auzeam doar mașinile. N-am auzit, doar am văzut o lumină foarte puternică de faruri din spatele meu care se apropia foarte, foarte repede și n-am mai avut timp de reacție, pur și simplu m-am trezit pe jos și de atunci a fost haos.

A intrat pe partea de asfalt, pe mine cred că m-a lovit cu oglinda retrovizoare, iar pe Sebi din fața mea l-a luat cu totul, și pe cei din fața mea, la fel. S-a oprit în mijlocul drumului și a întors foarte repede mașina și s-a întors în Vamă. Eu când m-am trezit de jos el nu mai era, nici mașina, nici… El nu s-a dat jos din mașină. El doar a oprit, după ce ne-a lovit și s-a întors înapoi în Vamă.

Am avut mâna stângă ruptă, osul foarte spart, mi-a secționat nervul radial, am avut și transplant de nerv, operație care e foarte rară și o să rămân cu o dizabilitate, că n-o să mai pot să îmi mișc încheietura mâinii”, a povestit tânăra.

Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, studenți la Facultatea de Geografie de la Universitatea din București, au murit în urma impactului.

La începutul lunii aprilie, Judecătoria Mangalia a decis ca Vlad Pascu să fie judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor calificat.

În vreme ce pentru ucidere din culpă pedepsele sunt de închisoare de la 3 la 10 ani, pentru omor calificat pedepsele sunt de la 15 la 25 de ani. Tânărul nu poate scăpa însă de executarea unei pedepse cu închisoare ca urmare a intrării în vigoare a Legii Anastasia, potrivit căreia orice șofer care se urcă la volan băut sau drogat și face un accident mortal va fi condamnat la închisoare cu executare.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.