Prima declarație a lui Vlad Voiculescu după ce a fost dat afară: ”Premierul nu a discutat aproape niciodată cu Ministerul Sănătății”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății care a fost revocat cu mare scandal de premierul Florin Cîțu, a susținut azi o primă conferință de presă după ce și-a pierdut funcția.

”Aș vrea să le mulțumesc din nou celor care duc greul zilele astea. Mă gândesc la medici, la asistente, la ambulanțieri, inclusiv la mulți manageri de spital”, și-a început Vlad Voiculescu cuvântarea.

”Mi-e teamă pentru oamenii din sistem care așteptau de multă vreme o schimbare. Oamenii care au văzut că dacă superi sistemul, acesta nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”, a continuat fostul ministru al Sănătății.

”Am preluat un minister în colaps. Am văzut vulnerabilități și probleme înfricoșătoare, neputința unui sistem de a-și servi cetățenii”, a continuat membrul PLUS, adăugând: ”Majoritatea posturilor din sistemul medical sunt oameni numiți politic. Oamenii numiți politic răspund comenzilor politice”.

”Cred că am greșit că m-am așteptat la o anumită decență. Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, a privilegiilor nemăsurate, cred că și aici m-am înșelat”, a mai zis Voiculescu.

”Am inistat ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi. Nu am anticipat că vom avea mai multe centre închise – pentru speciali, esențiali – decât centre deschise”, și-a continuat analiza fostul ministru.

”În România, o țară care și-a asumat un anumit nivel de transparență, cu un guvern investit cu doar câteva luni în urmă în ideea că toți suntem egali în fața legii și a statului, ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public acuzații neîntâlnite în lumea civilizată”, a mai spus Vlad Voiculescu.

”Premierul dă un semnal pentru orice om din sistem că dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, dacă vrei să oferi informații publice, trebuie să te temi”, a mai spus el.

”Premierul nu a discutat aproape niciodată cu Ministerul Sănătății. A lansat ținte fără să discute cu nimeni”, și-a continuat acuzațiile Voiculescu.

”În final, ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, pe care și-a permis să o evalueze, fără să o cunoască, exact ca Tudorel Toader în urmă cu câțiva ani”, a concluzionat Vlad Voiculescu.