Prima decizie a instanței în dosarul Hexi Pharma. Ce pedepse au dat judecătorii

hexi pharma
Foto: Captură YouTube / Canalul de Știri

Fosta directoare generală a companiei Hexi Pharma, care a vândut spitalelor din întreaga țară dezinfectanți diluați, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare.

Este o primă decizie dată de instanță în dosarul dezinfectanților diluați, scandal apărut după ce o investigație coordonată de jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit cum aceste substanțe erau diluate pentru ca firma să facă profituri mai mari.

Tribunalul București a decis ca Flori Dinu să facă 3 ani de închisoare cu executare, iar compania Hexi Pharma a fost amendată cu 2,6 milioane de lei pentru înșelarea a 300 de spitale din România.

Mai mult, judecătorii au decis dizolvarea companiei, relatează postul de televiziune Digi 24.

Mihai Leva, fost director de producție, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Decizia de astăzi nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Sinuciderea lui Dan Condrea

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis la scurt timp după începerea anchetei. El a intrat cu mașina sa într-un copac de pe marginea drumului ce leagă localitățile Buftea și Tamași din județul Ilfov.

Expertiza a stabilit că mașina nu avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție și că în momentul impactului Dan Condrea conducea cu o viteză de peste 100 km/h. El a intrat în copac fără să frâneze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.