Prima de casare la Rabla ar putea crește

FOTO: al-grishin/Pixabay.com
FOTO: al-grishin/Pixabay.com

Ministrul Mediului a anunțat că există bugetul pentru a asigura o creștere de 15% a primei de casare în cadrul programului Rabla Clasic. Anunțul vine în contextul în care a început pregătirea pentru programele Rabla.

În deschiderea ședinței de Guvern, ministrul Tanczos Barna a spus că anul trecut s-a redus numărul de mașini second-hand pentru prima dată după mulți ani și că Guvernul și-a asumat că va scoate peste 250.000 de mașini vechi din circulație, iar ținta va fi atinsă la finalul acestui an.

La ultimul program, prima de casare, pentru o mașină mai veche de șase ani, înmatriculată în România, era de 6.000 de lei.

De asemenea, ministrul Mediului anunță va crește și bugetul pentru mașinile electrice, astfel încât mai mulți români să aibă posibilitatea de a beneficia de acest program.

„Anul trecut s-au constatat evoluţii absolut pozitive pe piaţa auto din România, a crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice, datorită programelor derulate prin AFM, s-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după mulţi ani, deci parcul auto din România se întinereşte”, a spus ministrul Mediului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.