Prima condamnare pe baza Legii Anastasia. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare

FOTO: kaboompics/Pixabay.com
FOTO: kaboompics/Pixabay.com

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că prima condamnare cu închisoare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, un tânăr de 19 ani care a condus băut şi a ucis trei persoane primind cinci ani de închisoare cu executare, în primă instanţă.

„Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Şoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie şi şi-a recunoscut faptele. Cei trei tineri decedaţi aveau 17, 18 şi 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier”, a scris Cazanciuc, joi, pe Facebook.

El aminteşte că cei care se urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor sau fără permis auto şi ucid pe cineva riscă închisoarea cu executare.

„Nu ignoraţi legea, nu ignoraţi vieţile altora şi nici pe a voastră. Nu vă mai urcaţi la volan băuţi, drogaţi sau fără permis auto. Riscaţi închisoarea cu executare dacă ucideţi pe cineva”, a mai scris Cazanciuc.

Senatorul arată că o lege intrată recent în vigoare, pe care a iniţiat-o, prevede suspendarea cu până la 10 ani a dreptului de a avea permis, în cazul consumului de droguri sau a unei alcoolemii peste limita penală, de 0,8 la mie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.