Previziunile lui Raed Arafat: ”Există riscul să ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi”

Raed Arafat FOTO: Facebook/Raed Arafat
Raed Arafat FOTO: Facebook/Raed Arafat

Raed Arafat a declarat că dacă tendința actuală se va menține, numărul de cazuri zilnice s-ar putea dubla în România, dacă măsurile luate de autorități nu dau rezultate.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo (n.r. – la peste 5.000 de cazuri pe zi). Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

România a înregistrat ieri peste 3.500 de noi îmbolnăviri, o cifră-record.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit, la postul Antena3, și despre cum va fi distribuit viitorul vaccin pentru COVID-19. Arafat a spus că personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile vor primi gratuit vaccinul.

”Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat pentru sursa citată.

Despre vaccin a vorbit și Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

”Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a spus Alexandru Rafila.