Președintele USR a fost chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Vicepremierul Dan Barna a anunțat joi că a fost chemat la Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), pentru a furniza informații legate de proiectele europene pe care le-a gestionat înainte de a intra în politică. În octombrie 2019, RiseProject a publicat un articol în care acuza că liderul USR „este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

„Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil și vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfășurat-o înainte de a intra în politică.

În aceste zile solicitarea mea a dat roade și am primit o invitație de la DLAF pentru, și citez, „furnizarea informațiilor pe care le dețineți în legătură cu activitatea desfășurată în cadrul proiectului” aflat în verificare.

Era foarte bine dacă această invitație nu s-ar fi lăsat atât așteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidențiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spațiul public”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

El spune că speră că odată cu această invitație, pe care o va onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar „verificarea începută în campania electorală să își încheie parcursul și să scurteze drumul adevărului către lumină”.

„Adevărul, onestitatea și transparența au caracterizat întreaga mea carieră – în politică și înainte – iar prezența mea la DLAF este exact garanția că asta nu este un slogan, ci un crez”, adaugă Dan Barna.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.