Premierul: Vaccinarea anti-COVID nu va fi obligatorie

florin cîțu premier
Sursa: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a transmis că vaccinarea nu va fi obligatorie, iar proiectul de lege privind vaccinarea aflat în Parlament nu are legătură cu imunizarea împotriva noului coronavirus.

„Este o lege care este în Parlament de trei ani. Nu are nicio legătură cu vaccinarea, campania de vaccinare pe care o avem acum. Este un proiect în Parlamentul României, acel document este un copy-paste… (…) Nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu, campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie”, a declarat Florin Cîţu.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat duminică seară, la Antena 3, că „este legitim ca Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică”, dar că vaccinarea împotriva COVID nu va fi obligatorie: „Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie”.

Proiectul legii vaciinării, care a fost elaborat de Ministerul Sănătății, a fost aprobat de Guvern pe 9 august 2017 și a ajuns la Parlament o zi mai târziu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.