Premierul Nicolae Ciucă: Introducerea certificatului verde la locul de muncă nu a fost abandonată

Nicolae Ciucă
Sursa: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu la postul public de televiziune că varianta introducerii certificatului verde la locul de muncă nu este complet abandonată.

„Nu cred că trebuie să abandonăm nimic. Fiecare dintre aceste soluții trebuie să existe pe masă și, în funcție de modul în care evoluează situația, va trebui să luăm deciziile la momentul respectiv. Dacă situația o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară și să adoptăm una dintre – fie legea care există acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul guvernului, astfel încât să putem să avem acest certificat COVID-19”, a spus premierul.

„Dacă vom salva cât mai multe vieți și prin această decizie vor muri cât mai puțini oameni, nu este o capcană pentru mine și nu cred că ar fi o capcană pentru nimeni”, a comentat el cu privire la ipoteza pericolului unei asumări a răspunderii pe certificatul verde, mai notează stiri.tvr.ro.

„Practic, am căutat să înțeleg rolul certificatului COVID-19 și de asemenea să avem o înțelegere vizavi de modul în care s-a desfășurat comunicarea și vaccinarea a ajuns astăzi să atingă cifra de peste 7.900.000 de cetățeni vaccinați. Certificatul ajută în sensul în care realizează o spațiere, adică nu creează acea presiune foarte mare într-un interval de timp foarte mic asupra secțiilor de ATI sau asupra spitalelor. Ceea ce ne ajută foarte mult este vaccinarea”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă a dat exemplul Marii Britanii, care a avut ieri 187.000de cazuri și 103 morți, în timp ce în România, la 19.000 de cazuri, mureau peste 500 de oameni, iar 90% dintre cei care au murit erau nevaccinați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.