Premierul Ciolacu: Trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate

Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro
Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Premierul Marce Ciolacu a decarat că va stabili, împreună cu miniștrii Sănătății și Finanțelor „o foaie de parcurs” pentru a rezolva situațiile concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate.

„Vreau, de asemenea, să stabilim astăzi cu domnul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi cu domnul ministru al Finanţelor o foaie de parcurs în privinţa rezolvării situaţiilor concediilor medicale pentru pacienţii cu boli grave şi femeile însărcinate. Descurajez şi trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie şi de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflaţi în situaţiile în care acest tip de concediu este obligatoriu”, a declarat Ciolacu, în şedinţa de Guvern.

Miercuri, Alianţa Pacienţilor Cronici din România a solicitat Parlamentului şi Guvernului să anuleze taxarea cu 10% pentru toate concediile medicale, atât pentru bolile cronice, cât şi pentru afecţiunile acute, concediile de maternitate, concediile medicale pentru îngrijirea copilului bolnav, concediile medicale primite în caz de accidente.

Potrivit unui comunicat de presă, taxarea cu 10% a concediilor medicale „pune o presiune nejustificată” pe bolnavii cronici.

„Niciun bolnav cronic nu alege când să se îmbolnăvească şi când să se interneze în spital. Boala cronică de orice fel are o evoluţie naturală care nu se supune deciziilor arbitrare ale autorităţilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.