Premierul Ciolacu: Nu ne atacă nimeni, oameni buni

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, miercuri, un apel la calm, subliniind că România nu este atacată, că nu e niciun pericol și situația este sub control.

„Nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenție rapidă a MApN-ului cu Situațiile de urgență la o solicitare a cetățenilor care locuiesc în acea zonă. Nu e niciun pericol, dar e normal ca statul să ia anumite măsuri.

E o intervenție provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate și va fi o reacție foarte rapidă și pe zona militară pentru astfel de zone. A fost totul o întâmplare, au fost niște resturi de drone care au trecut Dunărea, nu vorbim de un atac asupra României.

S-a făcut Ro-Alert în toată zona, funcționează telefoanele, au acoperire mai mare. Nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni. Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de armata ucraineană.

Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetăţenilor, dar e normal, și e ca prim-ministru să am discuții cu Raed Arafat, cu ministrul Apărării, cu comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că situaţia din zona frontierei cu Ucraina, în Deltă, este sub control şi de aceea trebuie să ne pregătim să nu fie niciun pericol. El a precizat că adăposturile instalate în zonă de MApN nu sunt foarte aspectuoase, dar este vorba despre „o intervenție rapidă pentru că oamenii nu s-au simțit în siguranță”.

Premierul Ciolacu a spus că adăposturile de la Plauru sunt necesare pentru ca lumea să fie în siguranţă.

„Nu există adăposturi în zona aceea. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le-am spus încă presei, pentru că sunt în lucru, atât cu MApN, cât și cu ISU. Azi noapte a funcționat sistemul RO-Alert în zonă și până acum nu exista telefonie, acoperire peste tot. S-au făcut și acele adăposturi. Într-adevăr, nu arată estetic, a fost o intervenție rapidă pentru că oamenii nu s-au simțit în siguranță”, a afirmat Ciolacu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.