Premieră. Un preot a chemat un medic la slujbă pentru a le spune credincioșilor de ce să se vaccineze

preot simion bondar
Sursa: Captură Digi 24 / Libertatea

Preotul Simion Bondar de la Biserica ortodoxă „Sfântul Andrei” din Bucureștii Noi a chemat un medic care să le spună credincioșilor de ce este important să se vaccineze, relatează „Libertatea”.

El a chemat-o chiar pe Victoria Aramă, șef de secție la Institutul „Matei Balș” din București, cea care l-a îngrijit în perioada în care preotul a fost internat în spital, fiind bolnav de COVID.

Alături de soțul său, medic și profesor la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Capitală, ea a răspuns la întrebările credincioșilor.

„Vedem zilnic oameni cum mor. Am văzut tragedii nenumărate printre acești pacienți, multe luni de zile: soți care și-au pierdut soțiile, fiind în saloane apropiate, copii care au rămas fără părinți, tragedii îngrozitoare”, a relatat Victoria Aramă.

„Deci boala asta există și atâta vreme cât n-am avut vaccin stăteam cu mâinile oarecum încrucișate pentru că, din păcate, nu avem medicamente atât de eficiente cum sunt antibioticele pentru diverse alte boli. Aici nu avem un medicament care să vindece”, a mai spus ea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.