Prefectul Capitalei spune că un condamnat pentru proxenetism a ajuns consilier PSD

FOTO: Traian Berbeceanu/Facebook
FOTO: Traian Berbeceanu/Facebook

Traian Berbeceanu, prefect al Capitalei și fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, spune că un bărbat care a fost condamnat definitiv pentru proxenetism a ajuns consilier al orașului Geoagiu pe listele PSD. Berbeceanu mai spune că în dosar erau și victime minore.

De asemenea, Berbeceanu mai spune că de Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, fostul condamnat a fost ales să facă parte din comisia locală pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar.

În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată „El Paso”, desfășurată la nivel internațional, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția.

Din gruparea infracțională, care număra peste 80 de persoane care acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv.
La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore.
După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD. Dar nu asta este surpriza!
În ședința de ieri (miercuri) a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, același PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din „Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

Dacă nu el, atunci cine? Dacă nu ieri, atunci când?” a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.