Prefectul Capitalei: ”Putem primi musafiri, dar nu putem să facem petreceri cu muzică”

Petrecere. Foto: Pixabay

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că petrecerile de orice fel sunt interzise.

Cum în noaptea de Înviere carantina de noapte va fi suspendată, prefectul Bucureștiului a ținut să precizeze că petrecerile de orice fel rămân în afara legii, în această perioadă.

”Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe”, a declarat Alin Stoica la Digi24.

”Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe”, a mai spus prefectul, care a lansat un nou îndemn la respectarea restricțiilor impuse de autorități.

”Pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a mai spus Alin Stoica.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care vor fi descoperite petreceri ilegale, prefectul a spus următoarele: ”Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”.