Prefectul Berbeceanu: În București s-ar putea relaxa restricțiile

Taxă auto pentru centrul Bucureștiului. Foto: Eugeniu / Pixabay

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că dacă rata de infectare în București rămâne sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se vor deschide de sâmbătă.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seară la Digi24.

Dacă în urma ședinței Comitetului pentru situații de urgență care va avea loc vineri se va decide relaxarea măsurilor, acestea vor intra în vigoare de sâmbătă, începând cu ora 00:00.

„În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc”, a scris Traian Berbeceanu pe Facebook.
Bucureștiul a intrat în „zona galbenă” de COVID-19, rata de infectare scăzând sub trei cazuri la mia de locuitori. Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, raportată miercuri, este de 2,96, față de 3,22 cu o zi înainte.
Potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare strategică doar trei județe mai sunt în „zona roșie”. Este vorba de Timiș, cu o rată de infectare de 4,07, Cluj cu 3,49 și Ilfov cu 3,48.
17 județe și Capitala sunt în „zona galbenă”, cu o rată de infectare sub 3, iar alte 21 în „zona verde” cu un indice de sub 1,5.
Cea mai mică rată de infectare este în Olt, respectiv 0,57.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.