Povești spectaculoase din lumea jocului de blackjack

Încă de când a apărut, jocul de blackjack i-a captivat pe oameni. Fiind un joc cu reguli simple și distractiv, a câștigat popularitate de la an la an, iar unele povești spectaculoase au contribuit și ele.

Jocurile de cărți reprezentau o bună modalitate prin care oamenii căutau să se distreze în urmă cu un secol, iar blackjack era încă de atunci în topul preferințelor alături de poker.

Anii au trecut și chiar dacă au apărut și alte modalități prin care oamenii aleg să se distreze, acest joc încă se mai bucură de o popularitate ridicată. Ce-i drept, dezvoltările tehnologice au atins și acest domeniu, iar în prezent oamenii au posibilitatea să se distreze la cazinouri cu blackjack online, unde pot juca pe mize accesibile oricui și inclusiv cu dealeri care vorbesc limba română.

Mulți jucători de blackjack aleg varianta online în acest moment, însă unele dintre cele mai spectaculoase povești din istorie s-au scris în cazinourile terestre.

Iată 5 dintre cele mai cunoscute:

1. Seria impresionantă a lui Kerry Packer

Acest om de afaceri este cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru blackjack. Este cunoscut pentru faptul că juca pe mize mari, dar și pentru câștigurile pe care le-a obținut. Spre exemplu, în 1995 a mers la MGM Grand din Las Vegas și a jucat câte 250 de mii de dolari pe fiecare mână. În mai puțin de o oră, el avea deja 40 de milioane de dolari. A fost atât de fericit încă 1 milion de dolari a reprezentat bacșișul lăsat dealerilor.

2. Seria impresionantă a lui Don Johnson

Un alt om de afaceri cu abilități matematice impresionante, Don Johnson a avut ceea ce mulți își doresc atunci când joacă blackjack: continuitate. Iar o serie pe care a reușit-o între decembrie 2010 și aprilie 2011 este de-a dreptul incredibilă, deoarece el a câștigat peste 15 milioane de dolari în acest interval. Totul s-a întâmplat în urmă cu mai bine de un deceniu în Atlantic City.

3. Dana White și bacșișurile sale celebre

Dana White, actualul președinte din UFC, este recunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru blackjack și este considerat unul dintre cei mai buni jucători. Pe de altă parte, dealerii din Las Vegas îl îndrăgesc cu adevărat datorită unui obicei pe care îl avea. De fiecare dată când câștiga sume mari, el le lăsa dealerilor un bacșiș de 10% din suma obținută. Având în vedere că el juca sume de ordinul milioanelor de dolari, e de înțeles de ce dealerii îl tratau cu mult respect.

4. Ben Affleck a câștigat 800 de mii de dolari într-o singură seară

Actorul Ben Affleck, care a obținut două premii Oscar, este recunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru jocuri de noroc. Îndrăgește pokerul și obișnuiește să joace alături de alți actori de la Hollywood precum Matt Damon ori Leonardo DiCaprio. Pe lângă poker, e foarte bun și la blackjack. Iar în 2001 a reușit să câștige într-o singură seară nu mai puțin de 800 de mii de dolari la Hard Rock Casino. Din câștigul obținut, 145 de mii de dolari au fost lăsați drept bacșiș. Ulterior, el a fost interzis de cazinouri pe motiv că ar fi numărat cărțile.

5. Povestea spectaculoasă a unui om fără adăpost

O poveste care a făcut înconjurul presei de specialitate este cea a unui american pe nume Joe, care a intrat într-un cazinou în aprilie 1995 după ce a încasat 400 de dolari, sumă primită drept ajutor social. El mirosea urât, nu avea o dantură prea bună și a fost privit cu surprindere. O săptămână mai târziu însă, el era mai bogat cu 1.6 milioane de dolari. În momentul în care a atins pragul de 1 milion se spune că a început să alerge prin cazinou și să strige că este milionar.