Povestea Statuii Libertății de la Boldești-Scăeni

FOTO: ziarulincomod.ro
FOTO: ziarulincomod.ro

Un profesor care a trăit zeci de ani în Statele Unite ale Americii, unde a emigrat în 1986, a vrut să transmită puțin din spiritul american în orașul său natal, potrivit ziarulincomod.ro.

Cristian Petru Bălan a investit în jur de 4.000 de euro pentru construirea unei copii a Statuii Libertății în orașul Boldești-Scăeni, unde s-a născut și a copilărit.

Este cam de 30 de ori mai mică față de cea originală. Are aproximativ 6 metri înălțime și a fost montată chiar peste drum de casa sa. De asemenea, nu este din cupru, precum cea din New York, ci dintr-un amestec de beton și fibră de sticlă.

În România există și o copie a celebrului turn Eiffel. Unul dintre primii milionari de după Revoluție a vrut să facă la Slobozia un parc de distracție. S-a gândit să construiască, pe lângă emblema Parisului și o copie a fermei Southfork din filmul Dallas, un serial american care s-a bucurat de un foarte mare succes în România.

De altfel, unul dintre actorii principali ai serialului „Dallas”, Larry Hagman, care îl interpreta pe personajul J.R., a vizitat copia fermei de la Slobozia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.