Povestea de dragoste a anului 2019. Soții Suflețel, la 85 de ani, au alergat ținându-se de mână

FOTO: mytex.ro
FOTO: mytex.ro

Imaginea cu doi soți în vârstă de 85 de ani alergând împreună, de mână, la Crosul „15 noiembrie”, de la Brașov, este una dintre cele mai frumoase de anul acesta.

Potrivit ziarulunirea.ro, soții Emil și Margareta Suflețel, din Alba Iulia, sunt nelipsiți de la acest eveniment sportiv și, ca întotdeauna, au parcurs cei 5 kilometri ai categoriei la care s-au înscris ținându-se de mână.

Povestea de dragoste a celor doi a început în 1959. Emil și Margareta, ambii de 85 de ani, s-au cunoscut la serviciu, fiind colegi la CFR Alba Iulia. S-au căsătorit pe 6 iunie 1960, într-o vreme în care, potrivit lui Emil, nunțile erau simple și se făceau într-un cort, în curțile oamenilor. Bărbatul spune că o căsnicie poate să dăinuie zeci de ani dacă există iubire, toleranță și bună înțelegere între cei doi soți.

Emil Suflețel este un veteran al sportului. S-a făcut remarcat la aproape 70 de ani, după ce a reușit să termine un maraton de 42 de kilometri. De asemenea, a reușit să termine un triatlon de 1,5 kilometri înot, 40 de kilometri cu bicicleta și 10 kilometri alergare.

„Nu am făcut niciodată sport de performanţă, dar chemarea am simţit-o întotdeauna şi dintotdeauna. Mă simt fericit când particip la o competiţie sportivă de orice fel, nu mă interesează dacă ies primul, sau al doilea, sau ultimul”, spunea, pentru ziarul „Unirea”, Emil Suflețel.

Cei doi soți Suflețel spun că pentru o viață sănătoasă și liniștită, oamenii ar trebui să fie iertători, să danseze și să râdă, pentru că o zi în care nu am avut zâmbetul pe buze este o zi pierdută.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.