Povestea bărbatului care a ieșit din comă după 35 de ani: „Am adormit la 23 de ani și m-am trezit la 58”

Manel la 23 de ani și apoi, la 58, după 35 de ani de comă
Manel la 23 de ani și apoi, la 58, după 35 de ani de comă

Manel Monteagudo a avut un accident în 1979 și a intrat în comă. Avea 23 de ani atunci. S-a trezit după 35 de ani, în 2014, la vârsta de 58 de ani.

Avea o soție, o casă, iar lumea era cu totul diferită. Nimeni nu a crezut că va mai ieși din comă în afară de iubita lui, care între timp i-a devenit soție.

Manel începuse să lucreze ca marinar de la vârsta de 14 ani. Mai întâi în sudul Africii, apoi în marina comercială spaniolă și la 17 ani s-a mutat în Germania. Lucra pe o navă comercială germană, plecase din Bremen și a ajuns în Basra, Irak. Aici, Manel a căzut de la 6 metri înălțime, s-a lovit la cap și a intrat în comă. Era pe 28 februarie 1979, fix în ziua în care împlinise 23 de ani.

Câteva luni a rămas internat într-un spital din Irak, apoi a fost transferat în Spania și în cele din urmă a ajuns în grija actualei soții, care atunci era iubita lui.

Problema medicală era că un cheag de sânge nu a putut fi îndepărtat, se afla într-o zonă în care dacă doctorii ar fi intervenit ar fi murit. „I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor”, a declarat Manel, pentru El Mundo.

35 de ani mai târziu, pe 15 octombrie 2014, Manel a deschis ochii. „Aveam impresia că accidentul s-a întâmplat cu o zi în urmă. N-am conștientizat că sunt în Spania. (…) Lână mine era Conchi. Pentru mine era iubita mea, nu știam că era deja soția mea. Imediat ce i-am văzut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părul foarte încărunțit”, a spus Manel.

Apoi, un alt șoc a avut când s-a văzut în oglindă: „Nu, nu-s eu, e un bătrân, eu am 23 de ani”.

A urmat o lungă perioadă în care Manel a învățat din nou să vorbească și să meargă. Nu știa nimic despre internet și a fost șocat că la televizor există mai mult de două canale. S-a bucurat și când a aflat că în 2010, în timp ce el era în comă, Spania a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal.

Nu era tată când a intrat în comă. La câteva zile după ce s-a trezit a aflat că are două fiice, însă nu a dorit să explice cum s-a întâmplat. „Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a întristat”, a povestit Manel. Mama lui era încă în viață, dar a murit trei ani mai târziu.

Acum, cel mai mult urăște să doarmă.

Vă recomandăm și reportajul:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.