Povestea de dragoste dintre Tina Turner și bărbatul care i-a salvat viața

Tina Turner, supranumită „Regina Rock’n Roll”, a murit la vârsta de 83 de ani, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Pe numele ei real Anna Mae Turner, născută Bullock, americanca a copilărit în Nutbush, un mic oraș din statul american Tennessee.

Cariera ei a început la mijlocul anilor 1950, atunci când cânta alături de cel care avea să-i devină soț, muzicianul Ike Turner. L-a întâlnit când avea doar 17 ani.

Au cântat împreună și au rămas căsătoriți aproximativ 10 ani. Însă, mai târziu, Tina Turner a dezvăluit că a fost o relație abuzivă și că a acceptat „de frică” să se căsătorească. Când a început să devină celebră, Ike, dependent de droguri, a devenit gelos, iar abuzurile au devenit tot mai insuportabile.

În 1976, împreună cu cei patru copii, dintre care doi erau ai soțului dintr-o căsnicie anterioară, a decis să plece.

Dragostea adevărată a cunoscut-o mai târziu, în 1985, când l-a întâlnit în Germania pe Erwin Bach, cel care i-a fost alături până în ultimele clipe ale vieții. Bach era director executiv al casei de discuri EMI. Când s-au întâlnit el avea 30 de ani și ea 47.

„Avea cel mai frumos chip. Nu putea fi trecut cu vederea. Mă întrebam ‘De unde a apărut?’. Atât de bine arăta. Inima îmi bătea cu putere. Cred că însemna că îmi întâlnisem sufletul pereche. Îmi tremurau mâinile”, a povestit artista într-un interviu pentru Oprah Winfrey.

În 2013, Tina Turner a suferit un atac de cord, partea dreaptă i-a amorțit și a fost nevoită să lucreze cu un terapeut să învețe să meargă din nou.

„Medicul meu era îngrijorat de faptul că tensiunea arterială ridicată îmi putea afecta rinichii. Un medic specialist m-a informat că rinichii mei funcționau la o capacitate de numai 35%”, a declarat cântăreața într-un interviu pentru publicația spaniolă El Pais. 

În 2016, rinichii artistei mai funcționau la o capacitate de doar 20%. Salvarea a venit de la soțul ei, Erwin Bach, care a decis să-i doneze un rinichi și, din fericire, analizele au arătat că este compatibil.

Tina Turner s-a mutat în Elveția, cu Erwin Bach, din 1995. În urmă cu 10 ani a primit și cetățenia elvețiană. „Sunt foarte fericită în Elveția, mă simt acasă aici. Nu îmi pot imagina un loc mai bun în care să trăiesc”, declara ea, în 2013, revistei Blick.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.