Polițistul care a refuzat un apartament oferit drept mită de un șofer fără permis

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Un polițist din Turda, județul Cluj, a refuzat să primească un apartament drept mită din partea unui bărbat care avea probleme cu legea, relatează postul de televiziune Digi24.

La data de 9 martie 2020, în municipiul Turda, un șofer a fost oprit în trafic, după ce polițiștii l-au prins conducând fără permis.

Șoferul a fost condus la secție, unde un polițist a vrut să-i scrie o amendă contravențională. În acel moment, bărbatul a încercat să îl mituiască pe agent cu 1.000 de euro, însă polițistul a refuzat.

Printre mai multe nereguli, polițiștii au descoperit și faptul că bărbatul este un fugar care a mai avut probleme cu legea, mai notează sursa citată.

Atunci când agentul i-a adus la cunoștință că urmează să-i fie întocmit dosar penal, șoferul i-a oferit un apartament, drept mită. Polițistul a refuzat din nou și a făcut o plângere penală împotriva bărbatului.

El a fost trimis în judecată pentru dare de mită și, deoarece a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare și 60 de ore de muncă în folosul comunității. Bărbatul trebuie să urmeze și un program de reintegrare socială.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.