Polițiștii vor avea camere de filmat: „Vom elimina, astfel, discuțiile”

FOTO: Ministerul de Interne/Facebook
FOTO: Ministerul de Interne/Facebook

Ministerul de Interne anunță pe pagina sa de Facebook faptul că a achiziționat 6.000 de bodycam-uri care vor fi prinse pe uniformele polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi.

Ministerul de Interne spune că astfel vor fi eliminate discuțiile legate de comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție.

„Le veți vedea, de astăzi, pe uniforma polițiștilor de la rutieră, ordine publică și transporturi. Și, tot de astăzi, vă vor „vedea” și ele. Ne referim la cele 6.000 de bodycam-uri care au fost recent achiziționate.
Vom elimina, astfel, discuțiile referitoare la comportamentul polițiștilor, al persoanelor legitimate sau al modului de intervenție. P.S. Vă asigurăm că vor fi respectate toate reglementările legate de protecția datelor cu caracter personal.”, sună postarea MAI.
Sindicatul Europol al polițiștilor anunța din iulie că Ministerul Afacerilor de Interne că oamenii legii vor avea bodycam-uri.
„Ministerul Afacerilor Interne a încheiat procedura de achiziţie pentru 12.000 de dispozitive audio-video Motorola, tip bodycam militar, similare celor folosite de poliţia britanică, iar proiectul pe care Sindicatul Europol l-a demarat în urmă cu 3 ani începe să prindă contur.
Astfel că poliţiştii de la ordine publică, poliţia rutieră, poliţia de frontieră sau imigrări vor fi dotaţi cu astfel de aparate pentru a se proteja de eventualele reclamaţii în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, transmitea, în vară, Sindicatul Europol.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.