Polițiștii se plâng de faptul că uniformele se deteriorează după doar o lună

FOTO: Sindicatul Europol/Facebook
FOTO: Sindicatul Europol/Facebook

Sindicatul polițiștilor Europol atrage atenția că noile uniforme se deteriorează după doar o lună de folosire. Sindicaliștii atrag atenția că pantalonii au început să se rupă, jachetele s-au uzat, iar inscripțiile cu „Poliția” s-au dezlipit.

”De un an de zile semnalăm sub diferite forme probleme în privinţa noii uniforme pe care Poliţia Română vrea să o achiziţioneze. De la licitaţii anulate şi până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenţii şcolilor de agenţi de poliţie au primit în 2022 noua uniformă”, susţin, luni, sindicaliştii, într-o postare pe Facebook.

Sindicaliștii mai reclamă faptul că materialele care s-au folosit la confecționarea uniformelor nu sunt cele prezentate.

„Colegii semnalează deja situaţii în care, la o lună de la utilizare, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripţiile cu „Poliţia” s-au dezlipit”, au mai transmis sindicaliştii, distribuind fotografii cu uniformele deteriorate.

Sindicatul Europol a adăugat că, nici după 20 de ani, Poliţia Română ”nu este capabilă să facă un mic efort şi să se asigure că zecile de milioane de lei destinate noii uniforme sunt cheltuite legal şi eficient”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.