Polițiștii amenință că vor ieși în stradă să protesteze

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) anunță că ar putea organiza manifestații de stradă împotriva Guvernului. Sindicaliștii spun că ar putea protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne, dacă salariile lor nu sunt recalculate, potrivit Digi24.

Reprezentanții polițiștilor spun că salariile agenților de poliție sunt în continuare calculate la nivelul anului 2009, atunci când salariul minim era de 600 de lei.

„Am luat această hotărâre deoarece în februarie 2016 a fost emisă hotărârea de guvern numărul 1 prin care se stabilea majorarea salariului minim la 1.450 lei. La ora actuală polițiștii din România au salariile calculate la nivelul lui 2009, adică la salariul minim de atunci, de 600 lei.

Am trimis mai multe adrese către MAI, Parlamentului, Guvernului, Presedinției. N-am primit niciun răspuns. Probabil nu au ce răspuns să dea. Nu știu cum să aplice această hotărâre sau ne punem întrebarea dacă n-or avea bani în buget.

Așteptăm data de 14 martie să intrăm în posesia salariilor și dacă vom constata că nu există nicio majorare conform salariului minim, vom lua hotărârea să ieșim în stradă pentru a ne putea recupera suma cuvenită. Cu siguranță vor fi într-un număr foarte mare pentru că la nivelul MAI sunt foarte mulți polițiști de frontieră care nu intră în aceste drepturi.

Pe lângă ei sunt și colegii de la jandarmerie și pompieri, dar ei nu pot protesta alături de noi. În sindicatul nostru avem 17-18.000 membri. Toți ne susțin”, a declarat Adrian Diugu, șeful Sindicatului Național al Agențiilor de Poliție, într-o intervenție la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.