Polițistă pensionată la 42 de ani, propusă de USR-PLUS secretar de stat. Are o pensie de peste 13.000 de lei

Irina Alexe FOTO: b1.ro
Irina Alexe FOTO: b1.ro

Primul ministrul Florin Cîțu a acceptat propunerea USR-PLUS de a o numi secretar de stat la Ministerul de Interne pe Irina Alexe. Potrivit Hotnews.ro, aceasta s-a pensionat la doar 42 de ani, iar în 2016 avea o pensie de 13.000 de lei.

Irina Alexe a mai ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloș. USR PLUS spune că Alexe este membru PLUS și are o „experiență îndelungată juridică și administrativă”, fiind ofițer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016, aceasta a fost numită seceretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcția de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. De asemenea, la doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea, potrivit postului de televiziune B1. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.