Polițist prins în flagrant delict când lua mită de mii de euro. Cât e șpaga pentru 2 permise de conducere

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Un polițist din București a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de euro mită de la o persoană căreia îi promisese că o va ajută să obțină, în mod ilegal, două permise de conducere. Suma totală solicitată de polițist era de 15.000 de euro.

Victor Daniel Popescu este agent de poliție judiciară la Secția 21 din cadrul Direcției Generale de Politie a Municipiului București (D.G.P.M.B.). El a fost reținut de procurorii DNA – Secția de combatere a corupției pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, la data de 14 martie 2023, inculpatul a pretins de la o persoană (martoră în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor funcționari publici însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere.

El a promis că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos a 2 permise de conducere pentru martoră și pentru fratele ei.

A doua zi, Popescu a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranșa din suma pretinsă inițial.

El va fi prezentat judecătorilor de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.