Polițist filmat când agresează o tânără dintr-un centru de plasament și îi înjură pe copii: „Dacă-ți mai aud o dată gura”

Centrul Ansaloni
Foto: Captură video Antena 3

Un polițist a fost filmat în timp ce agresează o tânără dintr-un centru de plasament din județul Giurgiu.

În imaginile filmate cu telefonul mobil se vede cum bărbatul trage de fată, iar aceasta cade pe podea, iar apoi se ascunde sub o masă.

Ulterior, bărbatul țipă și îi înjură pe tinerii din centru și chiar îl amenință pe un băiat, spunându-i că îl omoară dacă îi mai aude gura.

Polițist: Vorbește frumos!

Tânără: Doamne ferește!

Polițist: Dacă o singură dată mai pui mâna pe mine prin geamul ăla te scot. Fir-ați ale dracu’ de nesimțite! Nu mai face așa la mine!

Tânăra agresată: V-am vorbit urât? Mă loviți fără niciun drept?

Polițist: Nu pui tu mâna pe mine!

Tânăra agresată: Păi și el de ce-l atinge pe ăsta?

Polițist: Băi, nu pui tu mâna pe mine, uită-te la mine.

Altă persoană: Gata…

Polițistul către un băiat: Tu, dacă-ți mai aud o dată gura, te omor. Ai auzit, mă?

Altă persoană: Dați-mi buletinul…

Băiatul: Da’ n-am vorbit cu dumneavoastră…

Polițistul: Păi cu cine-ai vorbit, mă nesimțitule? Deci dacă o singură dată mai vin aici și ți-aud gura, ai belit p***. Atâta îți zic.

Clipul video a fost publicat pe pagina sa de Facebook de Vișinel Bălan, activist pentru drepturile persoanelor din centrele de plasament.

Incidentul a avut loc în Centrul Ansaloni. Acesta este o casă de tip familial, ce funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

„Omul legii îi trântește și îi lovește pe copiii unui centru de copii, centrul Ansaloni din Giurgiu. Vă dați seama unde suntem? Copiii înspăimântați anunță că se vor sinucide. Probabil vom vedea la știri în perioada următoare această tragedie de la Giurgiu.

Imaginile pe care le urmăriți le-am primit de la un copil. Ceea ce veți vedea este înfiorător. Mai mulți copii de la un centru de copii din Giurgiu au anunțat că preferă să moară, că lupta s-a închis.

Doamnă ministru Natalia Intotero, vă rog acum, chiar acum, schimbați de urgență conducerea autorității naționale pentru protecția copilului. Conducerea DGASPC Giurgiu trebuie acum schimbată, acum”, a scris Vișinel Bălan pe pagina sa de Facebook.

Acesta nu este primul scandal în care este implicat Centrul Ansaloni. În iulie 2023, Antena 3 a relatat că paturile erau murdare, iar pereții mâzgăliți cu cuvinte obscene. De asemenea, o fată în vârstă de 15 ani din centru a rămas însărcinată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.