Poliția l-a amendat pe deținătorul mărcii „Arsenie Boca”

Daniel Gheorghe, deținătorul mărcii Arsenie Boca FOTO: Adevarul.ro
Daniel Gheorghe, deținătorul mărcii Arsenie Boca FOTO: Adevarul.ro

Deținătorul drepturilor mărcii „Arsenie Boca” în România a fost amendat de polițiști după ce ar fi sunat nejustificat la 112 de mai multe ori. Arădeanul Daniel Gheorghe a început un adevărat război împotriva celor care vând articole bisericești cu chipul lui Arsenie Boca. Ar fi sunat de mai multe ori la numărul de urgență pentru a reclama comercianți.

La începutul lunii mai, Daniel Gheorghe a sesizat Poliția din Arad pentru că la un magazin din oraș se vând icoane, cărți și suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca. În urma controlului, oamenii legii au confiscate toate obiectele religioase.

Pe 24 mai, când a fost la Prislop, locul în care este înmormântat Arsenie Boca, Daniel Gheorghe a sunat din nou la 112, însă polițiștii au considerat că apelul nu este o urgență și a fost amendat.

„Întrucât cele sesizate prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 nu justificau urgenţa deplasării poliţiştilor la faţa locului, aspectele sesizate fiind cunoscute şi aflate în instrumentare spre soluţionare la unitatea de parchet competentă teritorial, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 de lei”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, potrivit adevarul.ro.

Aceasta ar fi chiar a doua amendă pe care Daniel Gheorghe a primit-o de la poliţiştii hunedoreni. Şi prima a fost aplicată de oamenii legii tot pentru un apel la 112.

„Eu am sesizat o infracţiune flagrantă, domnul poliţist nu a dorit să facă procesul verbal la faţa locului, nu a vrut să conserve materialele de probă şi nici să le ridice, ca să le prezinte organelor de urmărire penală, şi m-a invitat din nou la secţie ca să facem procesul verbal acolo”, a spus arădeanul.

Daniel Gheorghe are 24 de ani și este instructor de aikido. Anul trecut a contactat o companie britanică care a înregistrat marca „Părintele Arsenie Boca” la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, obținând licență pentru folosirea mărcii pe teritoriul României. Compania engleză aparține unui cetățean ungar, pe care arădeanul l-ar fi contact prin avocatul său.

La jumătatea lunii mai, Daniel Gheorghe a mers în zona Mănăstirii Prislop pentru a verifica cine vinde produse de cult cu însemnele „Arsenie Boca”.

„Scopul vizitei constă în informarea tuturor agenţilor comerciali care doresc să vândă produse care poartă însemnele mărcii înregistrate, cu privire la condiţiile necesare intrării în legalitate. Este mai mult decât necesar ca toţi cei care până acum comercializau astfel de produse – fie-n mănăstire, fie la tarabele aflate în zona adiacentă mănăstirii, ori în alte unităţi comerciale – să înţeleagă că această licenţă nu le interzice să mai desfăşoare acte de comerţ, însă le impune îndeplinirea unor condiţii minimale. Totodată, tuturor celor interesaţi de obţinerea unei astfel de licenţe, le voi oferi sprijinul meu necondiţionat”, declara atunci, potrivit Jurnalaradean.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.