PNL a votat ca guvernul Ciolacu să-și asume răspunderea pe măsurile fiscale

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Liderii PNL au votat cu mare majoritate că sunt de acord ca guvernul condus de Marcel Ciolacu să își asume răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscale. Potrivit unor surse din cadrul partidului, în Biroul Politic Național au fost 50 de lideri care au votat pentru asumarea răspunderii, 4 au votat împotriva și 3 s-au abținut.

Au votat împotrivă Cristian Buican (Vâlcea), Hubert Thuma (Ilfov) și Robert Sighiartău (Bistrița), iar printre cei care s-au abținut se numără Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iași) și Pavel Popescu (Sector 4).

Liberalii au și câteva condiții. Printre altele, aceștia cer: eliminarea impozitului de 1% pe proprietățile care au valoare însumată mai mare de 500.000 de euro, plafon pentru taxarea profesiilor liberale și eliminarea creșterii impozitului pe dividende de la 8% la 10%.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat într-o conferință de presă că liderii partidului au votat să susțină angajarea răspunderii guvernului, „cu respectarea principiilor pe care PNL le-a enunțat”.

Întrebat dacă conducerea PNL ia în calcul să iasă de la guvernare, Ciucă a respins ideea și a spus că „votul de azi privind aprobarea angajării răspunderii e cel care confirmă decizia PNL pentru continuarea guvernării. Faptul că discutăm, că sunt dezbateri în PNL arată că suntem un partid viu, fiecare are argumente. Asta nu înseamnă că la final nu avem o abordare la care se aliniază întregul partid. Disciplina de partid trebuie să funcționeze”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.