Plante care rezistă la secetă. Ce puteți crește în zonele mai aride ale României

Floarea Elenei este o alegere excelentă pentru grădinile însorite și udate rar. Foto: Pixabay

Condițiile climatice sunt tot mai aspre în temperat-continentala Românie. Mai jos vă recomandăm câteva plante care rezistă la secetă. Unele plante pot fi puse afară, însă cele mai multe trebuie adăpostite în timpul perioadelor mai geroase.

Dacă vreți să vă impresionați cu adevărat vecinii, plantați agave. Vă recomandăm să o faceți în ghivece mari, această aloe americană având nevoie de temperaturi pozitive și pe timpul iernii.

Originară din Mexic, planta de agave este ingredientul principal al băuturii tequila.

Leandrul este o altă plantă foarte rezistentă la secetă. Mare iubitor de soare și cu un ritm de creștere alert, leandrul este o plantă tropicală care poate fi crescută și în țara noastră.

Lavanda nu are nevoie de niciun tratament special. Acest arbust cu flori pline de uleiuri esențiale are nevoie doar de câteva udări în primii ani de viață, iar apoi tolerează cu bine atât seceta, cât și frigul.

Plante care rezistă la secetă, dar și la frig

Gaillardia aristata e o plantă care nu are nevoie de prea multă apă pentru a încânta privirea. Are, însă, nevoie de mult soare, pentru a înflori pe aproape toată durata verii. Mai mult, este rezistentă și la temperaturi mai scăzute.

Nu uitați de Bougainvillea spectabilis, sigur îi cunoașteți florile rozalii. Originară din America de Sud, această plantă dezvoltă tulpini lemnoase și poate atinge lungimi și de peste 10 metri.

Alte flori foarte frumoase și foarte rezistente sunt Floarea Elenei (Helenium), liliacul, cârciumăreasa sau petuniile.

Dacă vreți să plantați copaci într-o zonă aridă, alegeți mimosa sau Arborele Iudei, ca plante decorative rezistente la secetă.

Dintre conifere, pinul, ienupărul și chiparosul sunt speciile care tolerează precipitațiile rare.